Sposób przygotowania:
zapiekanka
ugotowane ziemniaki pokrajac w plasterki,ulozyc na dnie blachy do ciasta. Kielbase roznego rodzaju z lodowki(moga byc resztki)wrzucic na rozgrzany tluszcz na patelni,smazyc ,dodac pokrajana na pol cebulei pokrojona w plasterki,dodac pieczarki pokrajane w plasterki i smazyc,az na patelni pozostanie tylko tluszcz ,a woda wyparuje,jak wszystko bedzie usmazone dolac magii. Na ziemniaki ulozyc kielbase ,pieczarki i cebule.Ser utrzec na tarce na grubych oczkach (moga byc resztki sera roznego rodzaju)ulozyc na ziemniakach i kielbasie ,cebuli,pieczarkach z patelni.Do smietany wlac przyprawy,wymieszac i polac potrawe.Wlozyc do piekarnika podgrzanego na 180 stopni i piec ok 1/2 godz.Podawac z kethupem