Sposób przygotowania:
Zapiekanka bałkańska
Rybę pokroić na małe kawałki i przyprawić przyprawą do ryb. Brokuła umyć, osuszyć i podzielić na małe różyczki. Mleko zagotować. Masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę, wymieszać i zasmażyć. Do zasmażki dodawać powoli gorące mleko, ciągle mieszając. Gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Do żaroodpornego naczynia wlać sos, na tyle aby pokrył dno, a następnie ułożyć w nim połowę porcji surowego makaronu, rybę, różyczki brokuła, przykryć pozostałym makaronem i wszystko zalać przygotowanym sosem. Zapiekać około 60-70 minut w temperaturze 180°C, a po upływie końca pieczenia posypać startym na tarce z dużymi oczkami serem żółtym i zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści.
msewka
Natala1210
Sarenka
aniolek27
kasik12