Sposób przygotowania:
Zapiekanka cebulowa Smakosza
Przygotowanie:
Wysypać mąkę na stolnicę.Zrobić dziurę w którą wsypać sól,włożyć masło i wlać wodę.Całość dokładnie wymieszać utworzyć ciasto.Włożyć do lodówki.Po 2 godzinach wyłożyć na blachę do tarty i ponakłuwać widelcem.Cebulę umyć,obrać,pokrajać w plastry i smażyć na łyżce masła pod przykryciem 15 minut,dolać łyżkę zimnej wody.Szynkę pokroić w drobne kwadraciki.Masło oraz mąkę wyłożyć na patelnię robiąc zasmażkę,dolewając zimnego mleka.Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Wymieszać z szynką oraz cebulą.Wyłożyć na sam spód blachy i piec w temp.150s.c 30-40 minut.
Wysypać mąkę na stolnicę.Zrobić dziurę w którą wsypać sól,włożyć masło i wlać wodę.Całość dokładnie wymieszać utworzyć ciasto.Włożyć do lodówki.Po 2 godzinach wyłożyć na blachę do tarty i ponakłuwać widelcem.Cebulę umyć,obrać,pokrajać w plastry i smażyć na łyżce masła pod przykryciem 15 minut,dolać łyżkę zimnej wody.Szynkę pokroić w drobne kwadraciki.Masło oraz mąkę wyłożyć na patelnię robiąc zasmażkę,dolewając zimnego mleka.Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Wymieszać z szynką oraz cebulą.Wyłożyć na sam spód blachy i piec w temp.150s.c 30-40 minut.