Sposób przygotowania:
Zapiekanka dla bawołka
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 C.
Posmarować cienko płaskie naczynie o średnicy 23 cm oliwą lub stopionym masłem.
Stopić masło na patelni dać pieczarki i smażyć na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać paprykę i smażyć 1 minutę.
Dodać szynkę i groszek.
Zdjąć patelnię z ognia i trochę ostudzić.
W małej misce wymieszać jajka, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszać z makaronem ryżowym wstążki, pietruszką i pieczarkami i wyłożyć do przygotowanego naczynia.
Posypać parmezanem i piec 25-30 minut
Posmarować cienko płaskie naczynie o średnicy 23 cm oliwą lub stopionym masłem.
Stopić masło na patelni dać pieczarki i smażyć na małym ogniu 2-3 minuty.
Dodać paprykę i smażyć 1 minutę.
Dodać szynkę i groszek.
Zdjąć patelnię z ognia i trochę ostudzić.
W małej misce wymieszać jajka, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszać z makaronem ryżowym wstążki, pietruszką i pieczarkami i wyłożyć do przygotowanego naczynia.
Posypać parmezanem i piec 25-30 minut