Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa wg choineczki
Piersi z kurczaka obtaczamy w vegecie. Szpinak wrzucamy na patelnie i przykrywamy na 5 minut. Makaron gotujemy al' dente w osolonej wodzie. Ser feta kroimy w kostkę. Ser zółty trzemy na tarce. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy do niego sprasowany czosnek i mleko, mieszamy go i dalej podsmażamy na małym ogniu. Piersi kurczaka tniemy na kawałeczki i podsmażamy na patelni na złoto. Pestki dyni delikatnie podsmażamy i lekko solimy. Makaron odcedzamy i polewamy zimną wodą. DO naczynia żaroodpornego wkładamy na dno połowę makaronu makaron, posypujemy go serem feta, pestkami dyni i układamy kawałki kurczaka, przykrywamy szpinakiem a następnie drugą połową makaronu. Wszystko posypujemy żółtym serem i wkładamy na 10 minut do nagrzanego do 180' piekarnika. Smacznego