Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mięsem i czerwoną fasolą
Fasolę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Ugotowane mięso kroimy w kostkę.
Formę żaroodporną smarujemy masłem i wkładamy makaron, mięso, cebulę, fasolę, polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, posypujemy serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
Formę żaroodporną smarujemy masłem i wkładamy makaron, mięso, cebulę, fasolę, polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, posypujemy serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.