Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z papryką i pieczarkami
Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem i wkładamy : makaron, smażone pieczarki, cebulę, paprykę.
Jogurt łączymy z jajkiem i polewamy zapiekankę. Każdą warstwę zapiekanki posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut pod przykryciem. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy tartym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści przez około 5 - 10 minut.
Jogurt łączymy z jajkiem i polewamy zapiekankę. Każdą warstwę zapiekanki posypujemy solą, pieprzem i ziołami.
Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut pod przykryciem. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy tartym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści przez około 5 - 10 minut.
lukrowanepierniczki