Sposób przygotowania:
Zapiekanka mięsna z kurczaka i mielonego
Pieczarki myję i siekam drobno. Cebulę obieram i szklę na maśle, dodaję posiekane pieczarki, smażę, aż pieczarki zmniejszą objętość i będą miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka kroję na cienkie paski, delikatnie rozklepuję, surowe układam na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, na piersi wykładam doprawione na ostro surowe mielone mięso, podduszone pieczarki z cebulką, na wierzch ścieram żółty ser.
Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekam około 80 minut.
Piersi z kurczaka kroję na cienkie paski, delikatnie rozklepuję, surowe układam na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, na piersi wykładam doprawione na ostro surowe mielone mięso, podduszone pieczarki z cebulką, na wierzch ścieram żółty ser.
Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekam około 80 minut.