Sposób przygotowania:
Zapiekanka na cieście francuskim
Gotowe ciasto rozwałkować Podpiec 10 minut w rozgrzanym do 180 piekarniku . Cebulę kroimy w krążki i podsmażamy na maśle , dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki i dusimy z cebulą. Nastepnie dodajemy mięso mielone, dzieląc je podczas smażenia drewnianą łyżką na mniejsze kawałki. Dusimy wszystko podlewając sokiem z marynowanej papryki. Dusząc wstawiamy wodę na makaron. Wrzucamy nasze świderki do gotującej wody i gotujemy na pół miękko. Dodajemy na patelnię paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy , dodajemy koncentrat pomidorowy i ponownie mieszamy. Dusimy jeszcze razem wszystko ok 5 minut. Wykładamy nasz farsz na ciasto francuskie. posypujemy po wierzchu majerankiem. Wykładamy na to makaron. Polewamy nasz makaron sosem beszamelowym. Pieczemy ok 15 minut. Po 15 minutach wyjmujemy i ścieramy ser na tarce na zapiekankę po czym pieczemy kolejne 15 minut. Gotową zapiekankę możemy polać keczupem