Sposób przygotowania:
Zapiekanka naleśnikowa 3
Z masła, mleka , bulionu oraz mąki robimy sos beszamelowy. Następnie przyprawiamy go solą, pieprzem, vegetą, oregano, tymiankiem oraz bazylią. Robimy farsz- na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy mięso mielone i razem smażymy. Dodajemy startą marchewkę i smażymy około 10 minut. Wlewamy sos boloński. Przyprawiamy solą, pieprzem , ziołami, papryką i dusimy przez około 20 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie rozsmarowujemy 2- 3 łyżki sosu beszamelowego, ukłdamy 2 naleśniki. Wykładamy 1/4 farszu, układamy 2 naleśniki. Wykładamy kolejne warstwy do wyczerpania składników. Wierzch polewamy sosem. Zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.