Sposób przygotowania:
Zapiekanka naleśnikowa wg lillou
WYKONANIE: Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i zesmażyć. Zdjąć z patelni. Następnie podsmażyć mięso rozdrabniając je na w trakcie smażenie żeby grudki nie były zbyt duże - ja dodaję odrobinę wody lub bulionu - dodając przyprawy, zioła i czosnek. Połączyć cebulę z pieczarkami z mięsem i chwilę dusić. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na naleśniki i smażymy tyle żeby zmieściły się do naczynia jakim dysponujemy do zapiekania. Naczynie smarujemy tłuszczem i sypiemy bułką tartą. Farsz odcedzamy a uzyskany w ten sposób sos mieszamy z mąką i jajem. W naleśnik nakładamy farsz i zwijamy jak nam wygodnie, u mnie to były rulony ale można też w chusteczkę na 4. kiedy ułożymy już wszystkie warstwy całość zalewamy zagęszczonym sosem. Na wierzch posypujemy starty ser i układamy pokrojone w plastry pomidory posypując je oregano. Wstawiamy całość do piekarnika na ok. 30 minut.Żeby zapiekanka się nie rozwalała trzeba odczekać chwilę po wyjęciu z piekarnika. SMACZNEGO