Sposób przygotowania:
Zapiekanka owocowa w cieście naleśnikowy
Przygotowanie:
Do wysokiego naczynia wrzucić żółtka,dolać wodę mineralną i mleko,szczyptę soli.Całość miksować z mąką około 5 minut i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.Porzeczki albo inne drobne owoce jak czarne jagody dokładnie umyć,odsączyć i oczyścić.Przygotować foremkę:
Umytą foremkę wyłożyć pergaminem,wysmarować dość grubo masłem,posypać cukrem.
Układać owoce.Ciasto wymieszane z pianą z białek i oliwą wylewać na owoce do formy.Wstawić do gorącego piekarnika.Piec około 30 minut w temp.180 s.c.Po lekkim przestudzeniu polać bitą śmietaną.
Do wysokiego naczynia wrzucić żółtka,dolać wodę mineralną i mleko,szczyptę soli.Całość miksować z mąką około 5 minut i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.Porzeczki albo inne drobne owoce jak czarne jagody dokładnie umyć,odsączyć i oczyścić.Przygotować foremkę:
Umytą foremkę wyłożyć pergaminem,wysmarować dość grubo masłem,posypać cukrem.
Układać owoce.Ciasto wymieszane z pianą z białek i oliwą wylewać na owoce do formy.Wstawić do gorącego piekarnika.Piec około 30 minut w temp.180 s.c.Po lekkim przestudzeniu polać bitą śmietaną.