Blogpychotka

Blogpychotka

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia polska z produktami Hortex

Zapiekanka po ślonsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekakanka ta to idealne rozwiazanie co mosz to dosz do piekarnika, czy to wuszt czy cebula wsio pasuje .

Zapiekanka po ślonsku

Składniki:

Zapiekanka po ślonsku

 

  • 1kg wusztu (kiełbasy)
  • opakowanie warzywa na patelnie włoskie
  • cebula
  • ziemnioki
  • przyprawa do zapiekanek
  • Kyjza (ser)

Sposób przygotowania:

Zapiekanka po ślonsku
Krojymy wuszt na plastry dodajemy pokrojone ziemnioki oraz cebula, warzywa, dodajemy Kyjza w pokrojona w plastry i posypujemy przyprawą i zaś od nowa warstwy dajymy. zapiekamy w piekarniku na ok. 60 min do miękkości. I na obiad i na kolacje czy na przyjecie do wszystkiego pasuje. Smakuje i z ketchupem i sosem czosnkowym