Sposób przygotowania:
Zapiekanka postna - warzywna
Naczynie żaroodporne nasmaruj masłem. Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na patelni, przełóż do naczynia żaroodpornego (w całości). Na patelnię przełóż pieczarki ( obrane i przetarte na oczkach buraczkowych). Gdy już zbrązowieją dodaj straty na małych oczkach imbir, przyprawy, mleko i mąkę a na koniec śmietanę i dobrze wymieszaj. Warzywa obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż na cebuli ( przekładaj marchewka, pietruszka, marchewka, seler). Wylej białka. Przykryj to pieczarkowym sosem. Nałóż na to koncentrat i posyp żółtym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180*C na 30 min.
Podaj np. z sosem szczypiorkowym.
Smacznego
Podaj np. z sosem szczypiorkowym.
Smacznego