Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zapiekanka z filetów rybnych , ziemniaków oraz warzyw takich jak pieczarki , por , papryka. Wszystko zalane jajkiem i posypane żółtym serem.

Zapiekanka rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Ziemniaki parujemy i studzimy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Na oleju smażymy pora i pieczarki do momentu aż woda z nich odparuje. Następnie dodajemy paprykę , doprawiamy mieszamy i odstawiamy. Ryby kroimy na mniejsze kawałki i solimy. 1/2 szkl wody mieszamy z sokiem z cytryny wlewamy na patelnie zagotowujemy i wrzucamy rybę gotujemy po 5 minut z każdej strony. Ugotowane ryby kładziemy na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar wody. Ziemniaki kroimy na plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy ziołami , wykładamy połowę warzyw i kawałki ryby. Następnie wykładamy resztę pieczarek i przykrywamy plasterkami ziemniaków, posypujemy ziołami. Ziemniaki posypujemy serem startym Całość polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, ziołami oraz doprawioną solą i pieprzem. Zapiekankę pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Zapiekanka rybna
Ryby kroimy na mniejsze kawałki i solimy. 1/2 szkl wody mieszamy z sokiem z cytryny wlewamy na patelnie zagotowujemy i wrzucamy rybę gotujemy po 5 minut z każdej strony.
Zapiekanka rybna
Na oleju smażymy pora i pieczarki do momentu aż woda z nich odparuje. Następnie dodajemy paprykę , doprawiamy mieszamy i odstawiamy
Zapiekanka rybna
Ziemniaki kroimy na plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy ziołami , wykładamy połowę warzyw i kawałki ryby. Następnie wykładamy resztę pieczarek i przykrywamy plasterkami ziemniaków, posypujemy ziołami.
Zapiekanka rybna
Całość polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami