Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna
Ziemniaki parujemy i studzimy. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Na oleju smażymy pora i pieczarki do momentu aż woda z nich odparuje. Następnie dodajemy paprykę , doprawiamy mieszamy i odstawiamy. Ryby kroimy na mniejsze kawałki i solimy. 1/2 szkl wody mieszamy z sokiem z cytryny wlewamy na patelnie zagotowujemy i wrzucamy rybę gotujemy po 5 minut z każdej strony. Ugotowane ryby kładziemy na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar wody. Ziemniaki kroimy na plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy ziołami , wykładamy połowę warzyw i kawałki ryby. Następnie wykładamy resztę pieczarek i przykrywamy plasterkami ziemniaków, posypujemy ziołami. Ziemniaki posypujemy serem startym Całość polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, ziołami oraz doprawioną solą i pieprzem. Zapiekankę pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.