Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i smaczna zapiekanka rybna z pieczarkami i żółtym serem na piątkowy szybki obiad. Polecam i smacznego.

Zapiekanka rybna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Filety osuszyć oprószyć z obu stron pieprzem i solą i zostawić na 30 minut. Pieczarki obrać sparzyć i pokroić na małe kawałki. Ryby obtoczyć w rozbełtanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej i mące. Usmażyć na oleju. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki usmażonej ryby na nich pookładać pieczarki i posypać startym żółtym serem. Zapiekankę piec ok 15 minut w temp 180 stopniach a po tym czasie polać ją śmietaną i zapiekać jeszcze kilka minut. 
Zapiekanka rybna
Filety osuszyć oprószyć z obu stron pieprzem i solą i zostawić na 30 minut.
Zapiekanka rybna
Ryby obtoczyć w rozbełtanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej i mące. Usmażyć na oleju.
Zapiekanka rybna
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kawałki usmażonej ryby na nich pookładać pieczarki i posypać startym żółtym serem
Zapiekanka rybna
Zapiekankę piec ok 15 minut w temp 180 stopniach a po tym czasie polać ją śmietaną i zapiekać jeszcze kilka minut.