alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zapiekanka rybna z warzywami

Zapiekanka rybna

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

  • 50 dag filetów z miruny bez skóry
  • 3-4 marchewki
  • kawałek pora (ok. 15 cm)
  • 2 łyżki masła
  • odrobina śmietanki kremówki
  • ser żółty lub mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • odrobina wegety

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w krążki. Wrzucić na patelnię, dodać masło, przyprawy, podlać odrobiną wody i chwilkę poddusić. Dodać śmietankę i wymieszać. Filety przekroić na pół lub na trzy części, w zależności od wielkości. Na spód naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę warzyw, na to rybę, znowu warzywa i na koniec starty ser lub pokrojona mozzarella. Zapiekać 30 min w temp. 170 st. Podawać z ryżem.

Tagi:

sery beza ser bezy