kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Zapiekanka rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

do tej zapiekanki używam soli lub mintaja

Zapiekanka rybna

Składniki:

Zapiekanka rybna

 

  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 200 g dowolnego filetu z ryby
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • Łyżka mąki
  • 0,5 szklanki mleka
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna
Rybę ugotować na parze. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki, rybę i kukurydzę. Masło rozpuścić w rondelku z dodatkiem mąki. Następnie zmniejszyć ogień i stopniowo dodać mleko. Powstały sos doprawić do smaku i zalać nim rybę i ziemniaki. Piec w piekarniku 20 minut. pod koniec można dodać jeszcze 2 łyżki startego sera żółtego.

Tagi:

ryba ryby