Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa
W garnku zagotować 2 szklanki wody + 2 szklanki mleka, dodać sól. Na gotujące się mleko wsypać ryż, zamieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż ryż będzie miękki i syki.
Jabłka obrać, umyć i usunąć gniazdka nasienne.
Następnie pokroić w plastry.
Rondel posmarować masłem włożyć jedną warstwę ryżu na to pokrojone jabłka na jabłka cukier i cynamon i drugą warstwę ryżu.
Na wierzchu ryż można ozdobić resztą jabłek posypanymi cynamonem.
Tak przygotowany ryż wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Jabłka obrać, umyć i usunąć gniazdka nasienne.
Następnie pokroić w plastry.
Rondel posmarować masłem włożyć jedną warstwę ryżu na to pokrojone jabłka na jabłka cukier i cynamon i drugą warstwę ryżu.
Na wierzchu ryż można ozdobić resztą jabłek posypanymi cynamonem.
Tak przygotowany ryż wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.