Dj.Relax

Dj.Relax

Kucharz
[Przepisów: 24]

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekankę ryżową z pieczarkami podawać z sałatką lub surówką warzywną.

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

 

  • 1,5 szklanki ryżu
  • curry w proszku
  • sól i pieprz
  • 1,5 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • tłuszcz do formy
  • 8 parówek
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami
Ryż ugotować w dużej ilości wody, na sypko, odcedzić i wymieszać z masłem, curry, posiekaną pietruszką i przyprawić. Wyłożyć ryż do wysmarowanej tłuszczem formy, zapiec. Parówki pokroić w drobne talarki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, Cebulę obrać i posiekać w plastry. Pieczarki usmażyć na maśle, aż odparują wodę, dodać cebulę i parówki i podsmażyć, przyprawi wedle gustu. Zapieczony ryż wyłożyć do góry dnem na półmisek, a w około ułożyć warstwę parówek. Z wierzchu posypać posiekaną pietruszką.

Tagi:

ryż