Sposób przygotowania:
Zapiekanka ryżowa z kiełbasą i warzywami
Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko i odcedzić. Pieczarki umyć, obrać, pokroić i usmażyć na oleju wraz z drobno posiekaną cebulką (posolić do smaku). Paprykę umyć, wydrążyć nasiona i pokroić w 1 cm paski. Brokuł umyć, podzielić na cząstki i ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Warzywa mrożone wrzucić na patelnie i podsmażyć na oleju. Kiełbaskę pokroić w półplasterki. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Układać w naczyniu żaroodpornym kolejno: ryż, pieczarki i cebulkę, paprykę czerwoną, kiełbaskę, kukurydzę i fasolkę, brokuła, podpieczone mrożone warzywa. Wszystko zalać bulionem i posypać startym serem i przyprawami. Zapiec w piekarniku 30 min. w temp. 180 st.