Zapiekanka ryżowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zapiekanka dla zabieganych i zapracowanych :)

Zapiekanka ryżowa z pulpetami

Składniki:

Zapiekanka ryżowa z pulpetami

 

  • 6 szt - gotowe pulpety ze słoika,
  • 1 torebka - ryż,
  • 1 szt - brokuły,
  • 2 szt - pomidory,
  • 10 dag - ser żółty,
  • masło,
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ryżowa z pulpetami
Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić, brokuły podzielić na mniejsze części i również zagotować w lekko osolonej wodzie. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem. Ułożyć w nim ryż, pulpety, a pomiędzy pulpetami pomidory oraz brokuły. Posypać wiórkami masła oraz pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni i zapiekać około 20 min. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 5 minut przed końcem zapiekania posypać startym serem.

Tagi:

ryż sery ser