gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Zapiekanka szpinakowa wg gosiek i edzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dania ze szpinakiem są naprawdę pyszne

Zapiekanka szpinakowa wg gosiek i edzia

Składniki:

Zapiekanka szpinakowa wg gosiek i edzia

 

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 20 dag makaronu
  • 2 konserwowe ogórki
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2 parówki
  • cebula
  • oregano
  • mielona słodka papryka
  • oliwa z oliwek
  • ketchup
  • 15 dag żółtego sera
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka szpinakowa wg gosiek i edzia
Parówki i obraną cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy z mięsem mielonym na oleju. Szpinak przelewamy wrzątkiem i dokładnie osączamy. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Ogórki kroimy w kostkę. Makaron mieszamy z mięsem i warzywami, doprawiamy do smaku oregano, papryką, solą i pieprzem. Krótko podsmażamy mieszając potrawę. Łączymy ze szpinakiem i ogórkami. Potrawę przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym serem wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.