mniammm

mniammm

Kucharz
[Przepisów: 14]

Zapiekanka szpinkowa Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pokochasz szpinak dzięki tej zapiekance :)

Zapiekanka szpinkowa Ani

Składniki:

Zapiekanka szpinkowa Ani

 

  • 450 g szpinaku,
  • 400 g makaronu,
  • 50 g masła,
  • 300 g żółtego sera,
  • 5-6 ząbków czosnku,
  • serek topiony gołda,
  • majonez,
  • keczup,
  • oregano,
  • pieprz, sól.

Sposób przygotowania:

Zapiekanka szpinkowa Ani
Makaron gotować. Szpinak odparować w woku lub suchej patelni. Dodać masło, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, serek topiony. Keczup w równych proporcjach wymieszać z majonezem robiąc sos.

Układamy warstwami: - 3/4 makaronu - szpinak - 1/4 makaronu - sos - żółty ser - oregano.

Zapiekać w piekarniku ok 15 min w temperaturze 180 stopni.