Sposób przygotowania:
Zapiekanka z cukinią, szpinakiem i mielonym
Ziemniaki myję, obieram, kroję w kostkę i gotuję w osolonej wodzie, tak by były lekko twarde.
Odcedzamy.
Na patelni smażę na łyżeczce oleju mięso mielone, doprawiam.
Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa.
Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków.
Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam.
Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach.
Odcedzamy.
Na patelni smażę na łyżeczce oleju mięso mielone, doprawiam.
Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa.
Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków.
Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam.
Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach.