Sposób przygotowania:
Zapiekanka w bułce paryskiej
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, dodać pokrojoną cebulę i zeszklić.
Następnie dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Dusić razem aż wyparuje cała woda z pieczarek, następnie dodać drobno pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Podsmażać jeszcze około 5 min, doprawić solą i pieprzem.
Bułkę paryską przekroić na pół, wybrać z niej cały środek, drobno pokroić i dodać do farszu.
Napełnić obie połówki farszem i posypać drobno startym żółtym serem.
Przełożyć na kratkę do piekarnika.
Zapiekać około 10-12 min w 180 st C.
Świetnie smakuje z sosem czosnkowym, polecam.
Smacznego.
Następnie dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Dusić razem aż wyparuje cała woda z pieczarek, następnie dodać drobno pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Podsmażać jeszcze około 5 min, doprawić solą i pieprzem.
Bułkę paryską przekroić na pół, wybrać z niej cały środek, drobno pokroić i dodać do farszu.
Napełnić obie połówki farszem i posypać drobno startym żółtym serem.
Przełożyć na kratkę do piekarnika.
Zapiekać około 10-12 min w 180 st C.
Świetnie smakuje z sosem czosnkowym, polecam.
Smacznego.
paulka104