Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna
Ciasto:mąkę mieszamy z serkiem,pokrojonym masłem i szczyptą soli,miksujemy.Formujemy kulę,zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok.45 min. do lodówki
Farsz:pory kroimy w krążki.Gotujemy minutę w osolonym wrzątku,osączamy.Pomidory polewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę.Miąższ kroimy w dużą kostkę.Warzywa mieszamy,dodajemy serek,jajka i parmezan.Doprawiamy do smaku.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną blachę(28X24 cm).Nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut w temp.220 stopni.Masę warzywna wykładamy na ciasto,pieczemy jeszcze 30 min.
Farsz:pory kroimy w krążki.Gotujemy minutę w osolonym wrzątku,osączamy.Pomidory polewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę.Miąższ kroimy w dużą kostkę.Warzywa mieszamy,dodajemy serek,jajka i parmezan.Doprawiamy do smaku.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną blachę(28X24 cm).Nakłuwamy widelcem i pieczemy 10 minut w temp.220 stopni.Masę warzywna wykładamy na ciasto,pieczemy jeszcze 30 min.
msewka