Sposób przygotowania:
Zapiekanka włoska z kiełbasą
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, posolić, ugotować, odcedzić, ostudzić i pokroić w plastry.
Kiełbasę umyć, pokroić w plastry.
Cebule obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Płaski rondel wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tarta i układać w nim warstwami; ziemniaki, kiełbasa,, cebula.
Posypać umytą drobno posiekaną pietruszką zieloną.
Na wierzchu ułożyć warstwę ziemniaków, polać resztą tłuszczu, zalać śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku.
Kiełbasę umyć, pokroić w plastry.
Cebule obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Płaski rondel wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tarta i układać w nim warstwami; ziemniaki, kiełbasa,, cebula.
Posypać umytą drobno posiekaną pietruszką zieloną.
Na wierzchu ułożyć warstwę ziemniaków, polać resztą tłuszczu, zalać śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku.