kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Zapiekanka z baraniną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka warzywno-mięsna

Zapiekanka z baraniną

Składniki:

Zapiekanka z baraniną

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z baraniną
Mięso należy pokroić w kawałki, włożyć do rondla o grubych ściankach lub do żaroodpornego naczynia. Następnie oczyścić i umyć warzywa. Fasolkę połamać, obrane ziemniaki pokroić na plasterki, cebulę w kotkę. Warstwą cebuli, fasolki i ziemniaków należy przykryć baraninę, n wierzchu ułożyć pokrojone w plastry bakłażany i pomidory. Oprószyć sol i pieprzem, zalać 2 szklankami wrzącej wody lub bulionu warzywnego. Przykryć, i piec 2 godziny w temp.180 stopni C.