Sposób przygotowania:
Zapiekanka z brukselką
Brukselkę oczyścić i opłukać. Gotować przez 15 min w osolonej wodzie. Dobrze osączyć. Cebule obrać, pokroić na cząski, podsmażyć na goracym oleju. Kiełbasę przekroić na pół, w potem pokroić wzsłuż w cienkie plastry.
Gruszki podzielić na połówkim usunąć gniazda nasienne. Pokroić owoce na cienkie cząstki. Przygotowanie składniki ułożyć naczyniu żaroodpownym. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zrobić zasmażkę, rozcieńczyć rosołem i mlekiem gotować ok 3 minut.
W sosie rozprowadzić ser, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką wg uznania.
Polać sosem składniki w formie, zapiekać 15 min w tem 225C.
Gruszki podzielić na połówkim usunąć gniazda nasienne. Pokroić owoce na cienkie cząstki. Przygotowanie składniki ułożyć naczyniu żaroodpownym. W rondlu rozgrzać tłuszcz, zrobić zasmażkę, rozcieńczyć rosołem i mlekiem gotować ok 3 minut.
W sosie rozprowadzić ser, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką wg uznania.
Polać sosem składniki w formie, zapiekać 15 min w tem 225C.