Dj.Relax

Dj.Relax

Kucharz
[Przepisów: 24]

Zapiekanka z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej z bryndzą podawać ze śmietaną do polania.

Zapiekanka z bryndzą

Składniki:

Zapiekanka z bryndzą

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z bryndzą
Wodę z dodatkiem masła i soli zagotować. Wrzucić do niej kaszę i mieszając, zagotować. Zostawić na małym ogniu, pod przykryciem, aż zgęstnieje, a potem wstawić do piekarnika. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, kiełbasę pokroić w paski i cebulę w kostkę i podsmażyć na tłuszczu z boczku. Bryndzę wymieszać ze śmietaną, boczkiem i kiełbasą, doprawić do smaku. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć na przemian warstwę kaszy i masę, na wierzchu ma być kasza. Wstawić do piekarnika i zapiec.