alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zapiekanka z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka z bryndzą, zapiekanka z bryndzą

Zapiekanka z bryndzą

Składniki:

Zapiekanka z bryndzą

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z bryndzą
Cukinię pokroić w plastry, obgotować 5 minut. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuścić. Ułożyć w nim warstwowo cukinię i pokruszony ser. Wymieszać śmietanę z przygotowanym czosnkiem, ubić z jajkami. Zalać zapiekankę. Zapiekać w temp. 210 st. C przez 15 minut. Następnie zapiekać w temp. 180 st. C przez 30 minut.