Sposób przygotowania:
Zapiekanka z chlebem, musztardą i szynką
Chleby pokroić na kromki. Każdą kromkę posmarować cienką warstwą musztardy. Szynkę pokroić w paseczki. Na spodzie żaroodpornego posmarowanego masłem naczynia ułożyć pierwszą warstwę chleba z musztardą do góry. Ułożyć na niej połowę szynki oraz 1/3 startych serów. Przykryć kolejną warstwą chleba oraz farszu.
Na wierzchu ułożyć ostatnią część chleba, musztardą do dołu. Jajka połączyć z mlekiem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku słodką papryką, sola i pieprzem. Tak przygotowana masą zalać zapiekankę. Wierzch posypać pozostałą częścią startego sera. Zapiekankę zapiekać około 30 minut w temp. 200 stop. C.
Na wierzchu ułożyć ostatnią część chleba, musztardą do dołu. Jajka połączyć z mlekiem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku słodką papryką, sola i pieprzem. Tak przygotowana masą zalać zapiekankę. Wierzch posypać pozostałą częścią startego sera. Zapiekankę zapiekać około 30 minut w temp. 200 stop. C.