Sposób przygotowania:
Zapiekanka z chorizoETAP 1:
Ziemniaki skrobiemy, myjemy, gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku, studzimy, kroimy na grube plastry. Pomidor i obrana cebulę kroimy w kostkę.
Fileta z kurczaka kroimy na kawałki kiełbasę chorizo na plasterki. Smażymy na rozgrzanym maśle na patelni, doprawiając do smaku solą i pieprzem, po chwili dodajemy cebulę z pomidorem, całość dusimy 5 minut.
Ziemniaki układamy na dnie naoliwionego naczynia żaroodpornego, wykładamy farsz z chorizo posypujemy osączonymi z zalewy i pokrojonymi oliwkami, skrapiamy delikatnie 2 łyżkami oliwy i zapiekamy 20 minut w temp 180*c.
W trakcie pieczenia można posypać startą mozzarellą.
Smacznego!
Megi-
Magdalena88
Marika-