kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Zapiekanka z czerniaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czerniak zapiekany z kolorowymi warzywami

Zapiekanka z czerniaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanka z czerniaka

 

  • 1 filet duży z czerniaka
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 6 jajek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • kwasek cytrynowy

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z czerniaka
Nasz przepis zaczynamy od przygotowania naszej ryby, którą wcześniej skraplamy obficie sokiem z cytryny i pozostawiamy na jakiś czas . Czerniaka układamy na spodzie naczynia żaroodpornego . Kolejną warstwą jest zielony groszek oraz czerwona fasola, które wyciągamy z puszek płuczemy pod bieżącą woda i osuszamy je . Kolorowe warzywa mieszamy ze sobą i wykładamy na czerniaku. Jajka rozbijamy do innego naczynia i mieszamy je przy okazji doprawiając je pieprzem i solą . Całość zalewamy jajkami i wkładamy zapiekankę do piekarnika na godzinkę czasu na temperaturę 180 C . Smacznego
Zapiekanka z czerniaka
Przygotowanego czerniaka układamy na spodzie naczynia żaroodpornego .
Zapiekanka z czerniaka
Następnie wykładamy na czerniaka fasolę i groszek .
Zapiekanka z czerniaka
Całość zalewamy sześcioma jajkami i wstawiamy do piekarnika .
Zapiekanka z czerniaka
Pieczemy okolo godziny czasu aż całe jajko się zetnie .