Sposób przygotowania:
Zapiekanka z indykiem
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy polewamy zimną wodą. Do pół litra wrzątku dodajemy kostkę rosołu, mieszamy i gotujemy 1 min. Filety z indyka kroimy na paseczki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oliwie. Kiedy będzie rumiany, dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, aby odkleić wszystko, co przywarło do dna garnka. Przenosimy mięso na talerz. Przekrawamy papryczki na połówki, wycinamy pestki i kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy oliwę w garnku na dnie, dodaj paprykę i pozostały sos sojowy oraz 125 ml rosołu, mieszamy aby nie przywarło do dna. Ścieramy imbir i wrzucamy do garnka. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Dodajemy kolejno usmażone paski indyka i makaron. Przyprawiamy do smaku. Poukładaj na talerzu żaroodpornym i posyp żółtym startym serem. Rozgrzej piekarnik do ok 180 stopni C. i wstaw na kilka minut. Smacznego.