Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kabaczka
Kabaczka należy obrać i pokroić w cienkie plastry.
Szynkę w drobną kostkę, a jajka ugotować na twardo. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć połową plastrów kabaczka i posypać bazylią, solą i pieprzem do smaku. Ułożyć na kabaczki szynkę i jajka pokrojone w plastry. To wszystko posypać serem startym na tarce i przykryć pozostałymi kabaczkami, następnie posypać bazylią pieprzem dodać sól i starty ser. Roztopić masło i polać nim zapiekankę.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.
Szynkę w drobną kostkę, a jajka ugotować na twardo. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć połową plastrów kabaczka i posypać bazylią, solą i pieprzem do smaku. Ułożyć na kabaczki szynkę i jajka pokrojone w plastry. To wszystko posypać serem startym na tarce i przykryć pozostałymi kabaczkami, następnie posypać bazylią pieprzem dodać sól i starty ser. Roztopić masło i polać nim zapiekankę.
Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.