Sposób przygotowania:
zapiekanka z kaszy
Kaszę wsypać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem łyzeczki tłuszczu,zamieszać ,zagotować,przykryć i gotować na małym ogniu,aż stanie się miekka.
Cebule obrac, pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać obrane i pokrojone ogórki oraz pokrojone w drobną kostkę mięso.Przyprawić,potrzymać 5 min. na małym ogniu pod przykryciem.
Naczynie wysmmarowac i posypać bułką tartą,nałożyć warstwę kaszy,następnie mięso ,znowu kaszę i posypać startym serem,zapiec.Po wyjęciu z piekarnika posypać drobno posiekaną pietruszką
Cebule obrac, pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać obrane i pokrojone ogórki oraz pokrojone w drobną kostkę mięso.Przyprawić,potrzymać 5 min. na małym ogniu pod przykryciem.
Naczynie wysmmarowac i posypać bułką tartą,nałożyć warstwę kaszy,następnie mięso ,znowu kaszę i posypać startym serem,zapiec.Po wyjęciu z piekarnika posypać drobno posiekaną pietruszką