Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami w sosie
1. Kaszę jaglaną przygotowuję według instrukcji znajdującej się na opakowaniu
2. Wszystkie warzywa myj,e osuszam i obieram. Kroję w niewielką kostkę. Gotuję w parowarze ok 15 minut.
3. Ugotowane warzywa mieszam z kaszą jaglaną. I wykładam nimi naczynie żaroodporne
4. Ser drobno siekam ( można zetrzeć na tarce). Do śmietanki dodaje jajko oraz przyprawy, posiekany szczypiorek i ser. Mieszam ze sobą
5. Warzywa z kaszą polewam sosem. Wstawiam do pieca 6. Zapiekam ok 25-30 min w 185 '( góra-doł)
2. Wszystkie warzywa myj,e osuszam i obieram. Kroję w niewielką kostkę. Gotuję w parowarze ok 15 minut.
3. Ugotowane warzywa mieszam z kaszą jaglaną. I wykładam nimi naczynie żaroodporne
4. Ser drobno siekam ( można zetrzeć na tarce). Do śmietanki dodaje jajko oraz przyprawy, posiekany szczypiorek i ser. Mieszam ze sobą
5. Warzywa z kaszą polewam sosem. Wstawiam do pieca 6. Zapiekam ok 25-30 min w 185 '( góra-doł)