Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kokardkami
Piersi kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić przyprawa Gyros i odstawić do lodówki na 30 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, przełożyć do dużego zaroodpornego naczynia. Piersi wraz z pokrojona w kosteczkę papryka usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, odsączyć, przełożyć na makaron. Pokrojona w piórka cebule zeszklić, dodać pokrojone w plastry pieczarki, przyprawić solą i pieprzem, krótko podsmażyć, odsączyć. Przełożyć na makaron i piersi z papryką. Wszystko wymieszać. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i posypać wierzch makaronu wymieszanego z dodatkami. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę wymieszać z jogurtem, dodać połowę startego sera, wymieszać i wylać na zapiekankę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temp. 170 stopni przez 25 minut. Wyjąc zapiekankę, posypać pozostałą ilością zółtego sera, wstawić na chwilę do gorącego piekarnika. Podawać na gorąco.
magdalea
jovi
Dorota0309
Natala1210
msewka
luna
evita0007
Madzia78
Sonduli
Sarenka
Ogromnie się cieszę, że smakowało :)
Pozdrawiam