Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczaka
Kurczaka wraz z włoszczyzną obgotować w niewielkiej ilości wody,usunąć z niego kości,a mięso pokroić.Kiełbasę i pieczoną karkówkę pokroić w paski.Pieczarki posiekać i podsmażyć z również posiekaną cebulą.Mięso i kiełbasę połączyć z pieczarkami,koncentratem pomidorowym i przyprawić.
Sos;mąkę i margarynę mieszając zagotować z mlekiem,zestawić z ognia,dodać śmietanę,stale mieszając.Sos wymieszać z przygotowaną masą.Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i posypać bułką tartą,włożyć do niego masę,posypać startym żółtym serem i wiórkami margaryny.Potrawę zapiec na rumiano w gorącym piekarniku,posypać posiekaną natką pietruszki.
Sos;mąkę i margarynę mieszając zagotować z mlekiem,zestawić z ognia,dodać śmietanę,stale mieszając.Sos wymieszać z przygotowaną masą.Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i posypać bułką tartą,włożyć do niego masę,posypać startym żółtym serem i wiórkami margaryny.Potrawę zapiec na rumiano w gorącym piekarniku,posypać posiekaną natką pietruszki.