Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem i kapustąI
1. Mięso z kurczaka, myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Układamy połowę mięsa na dnie naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do kurczaka oraz solą.
II
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Połowę grzybów wykładamy na mięso z kurczaka.
III
5. Mięso mielone doprawiamy solą oraz papryką ostrą, i układamy na grzybach.
IV
6. Kapustę szatkujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem, solą octem oraz cukrem.
7. Połowę kapusty wykładamy na mięso mielony i posypujemy połową żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach.
V
8. Następną warstwą są pozostałe grzyby, pozostały filet z kurczaka, doprawiony solą oraz przyprawą do kurczaka, następnie kapusta i żółty ser.
VI
9. Zupę cebulową rozrabiamy z jajkiem, śmietaną i polewamy zapiekankę.
10. Pieczemy 40 minut w w 180 °C.
VII
11. Gotowe.
12. Smacznego.
robaczek
skuter5
Czekoladka 2