Magdalina

Magdalina

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dietetyczne danie obiadowe.

Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami
Makaron (np. świderki) gotujemy al dente. Pora i pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na 2 łyżeczkach oliwy. Dodać przyprawy: sól, pieprz, curry, gałkę muszkatołową - według uznania. Przygotować zalewę z 2 jaj oraz z 2 jogurtów naturalnych poprzez zmiksowanie ich razem. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Naczynie żaroodporne posmarować odrobiną oliwy, następnie warstwami wyłożyć przygotowane składniki: na spód pokrojonego kurczaka, przykryć ugotowanym al dente makaronem, a następnie wyłożyć przysmażone warzywa, całość zalać wcześniej przygotowaną zalewą jajeczną. Zapiekankę piec w temperaturze około 180 st. przez 20-30 min. Smacznego :)