Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kuskusem i cukinią
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus. Wsypujemy ją do miseczki, mieszamy z vegetą i zalewamy wrzątkiem (wody powinno być mniej więcej 1 cm nad kaszą). Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, żeby kasza wchłonęła wodę. Cukinię po umyciu kroimy na plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Kładziemy warstwę z plastrów cukinii, posypujemy niewielką ilością soli i pieprzu. Zostawiamy sobie plastry cukinii na drugą, wierzchnią warstwę, a pozostałą cukinię kroimy w kostkę. Suszone pomidory również kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą kasze kuskus, pomidory i cukinię pokrojoną w kostkę. Tak powstałą masę wykładamy na warstwę plastrów cukinii, na wierzchu układamy pozostałe plastry cukinii, posypujemy odrobiną soli i pieprzu i wstawiamy na ok 20-30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.