Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem 7
Makaron gotujemy na al dente. Cebule po pokrojeniu w kostkę podsmażamy na patelni z mięsem i przyprawami. Po usmażeniu mięsa z cebulą na patelnię dodajemy kukurydzę i pomidory. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki po pokrojeniu w paski podsmażamy na patelni dodając do smaku przyprawy(sól, pieprz, papryka) i gdy są już miękkie dodajemy razem z ugotowanym wcześniej brokułem na patelnie z mięsem. Następnie wszystko razem kilka minut dusimy na patelni i odstawiamy. Następnie smarujemy naczynie żaroodporne margaryną i obsypujemy bułką tartą. Na dno naczynia układamy na przemian warstwy makaronu i mięsa i powtarzamy jeszcze raz warstwa makaronu i mięsa. Na samą górę sypiemy potargowany ser żółty. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160°C na 10 min. Wyjmujemy jak ser się rozpuści. Smacznego:)