Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym
Wstawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy tak aby były lekko al dente. Pieczarki kroimy w plastry oraz cebulę w piórka a następnie dusimy wszystko na oleju. Mięso mielone podsmażamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki z cebulą i mięso będzie gotowe wszystko razem łączymy a następnie wlewamy przecier pomidorowy. Do całości dodajemy pokrojony ząbek czosnku i papryczkę pepperoni. Całość przyprawiamy papryką słodką i przyprawą "Włoską" z Kamisa. Po spróbowaniu jeżeli będzie konieczne dodajemy jeszcze sól i pieprz.
Kiedy już wszystko będzie gotowe ucieramy ser żółty na tarce z grubymi oczkami. Bierzemy naczynie żaroodporne i układamy warstwami - makaron - mięso mielone z przecierem ser- na ostatniej warstwie na wierzchu dodajemy dużą ilość sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30min aż ser ładnie się roztopi. Smacznego!
Kiedy już wszystko będzie gotowe ucieramy ser żółty na tarce z grubymi oczkami. Bierzemy naczynie żaroodporne i układamy warstwami - makaron - mięso mielone z przecierem ser- na ostatniej warstwie na wierzchu dodajemy dużą ilość sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-30min aż ser ładnie się roztopi. Smacznego!