Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem i warzywami
Na patelni rozpuszczamy ok 3 łyżek masła roślinnego, a następnie wrzucamy jedno opakowanie warzyw na patelnie. Podsmażamy lekko po czym zalewamy wodą tak, aby nasze warzywa były całkowicie przykryte.Dodajemy odrobinę bazyli, oregano i soli do smaku. Przykrywamy pokrywką i dusimy, żeby nasze warzywa były miękkie. W tym czasie wrzucamy do osolonej gotującej wody makaron - świderki. Gotujemy tak około 10-15 minut. Na mniejszą patelnię wlewamy śmietanę i wrzucamy pokrojony pęczek koperku. Lekko solimy i cały czas mieszamy, jeśli nasz sos będzie zbyt gęsty można odrobinę wodą podlać. W brytfance rozsmarowujemy trochę masła, ewentualnie można to też robić w naczyniu żaroodpornym. Pierwszą warstwą będzie makaron, tak więc wsypujemy tyle aby nie było widać dna. Następnie warzywa itd. Ostatnią warstwę robimy z makaronu. Zalewamy naszym sosem śmietanowo-koperkowym całość i układamy plasterki sera żółtego. Posypujemy bazylią i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut. No i mamy gotową pyszną zapiekankę:)