Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem lasagne
Makaron lasagne układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego. Polewamy sosem bolognese. Odkładamy. Cebulę pokroić drobno. Podsmażyć na patelni. Roztopić kostkę serka topionego. Dodać pokrojony w kostkę pomidor i tak samo pokrojoną w kostkę kiełbasę śląską. Całość chwilę podsmażyć na patelni. Następnie przyprawić kucharkiem i pieprzem. Chwilkę pomieszać. Zalać małym kubeczkiem śmietany i 4- 5 łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Mieszać. Połowę przesypać do naczynia żaroodpornego na makaron. Przykryć płatami kolejnego makaronu i sosu bolognese. Dać drugą połowę porcji z patelni. Przykryć ostatnią częścią makaronu lasagne. Polać sosem bolognese i przykryć startym serem żółtym. Posypać oregano, bazylią, kucharkiem. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 20 minut.