Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu penne
Boczek, pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, cukinię w plasterki o grubości ok. 3 mm. Kukurydzę osączmy z zalewy. Na suchą patelnię wrzucamy boczek i wytapiamy go. Wyjmujemy i na tłuszcz wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli - dokładamy cukinię i pieczarki. Smażymy 2 minuty.
W misce mieszamy makaron,boczek, cebulę, pieczarki, kukurydzę i przyprawy.
Naczynie żaroodporne delikatnie smarujemy olejem i wykładamy do niego mieszankę. Posypujemy startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem i zapiekamy przez 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Smacznego!
W misce mieszamy makaron,boczek, cebulę, pieczarki, kukurydzę i przyprawy.
Naczynie żaroodporne delikatnie smarujemy olejem i wykładamy do niego mieszankę. Posypujemy startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem i zapiekamy przez 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Smacznego!