kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zapiekanka z mielonej pieczeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nic się nie zmarnuje- czasem coś zostaje i szkoda wyrzucić :)

Zapiekanka z mielonej pieczeni

Składniki:

Zapiekanka z mielonej pieczeni

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z mielonej pieczeni
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy leciutko na maśle-musi się zeszklić. Oprószamy ją wtedy mąką i rumienimy.Dolewamy do cebulki bulion, dodajemy musztardę, koncentrat, gałkę muszkatołową, sól oraz pieprz.Kroimy mięso na kawałeczki, dodajemy do masy i dusimy 15 minut. Kroimy korniszony w plasterki i dokładamy je do mięsa. Wykładamy wszystko na brytfannę, posypujemy bułką tartą, natka pietruszki i zapiekamy około 20 minut w 200*C. Smacznego!

Tagi:

tarta